Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008

23ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το 23ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας τελείωσε. Το διοργάνωσε ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και το στήριξε ο Σ.Κ. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ». Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1986 και συνεχίζεται για 23 χρόνια, δείχνει ότι είναι ένας επιτυχημένος θεσμός. Ωραίοι αγώνες, μεγάλη συμμετοχή παιδιών, έντονος ενθουσιασμός και ανταγωνισμός, παρουσία πολλών γονιών, μεγάλος αριθμός γυμναστών. Πρέπει να τονιστούν δύο σημαντικά στοιχεία του τουρνουά. Το θετικό το ότι συμμετείχαν για 1η φορά στους αγώνες τα Σχολεία Παντοκράτορα και Μύτικα. Το αρνητικό το ότι για 2η συνεχομένη χρονιά δεν συμμετέχει το 8ο Δημοτικό.

Στους αγώνες της 1ης ημέρας είχαμε τα αποτελέσματα :
5ο ΔΣ και Παντοκράτορα – 1ο ΔΣ = 18 – 35
3ο ΔΣ – 7ο ΔΣ και Μύτικα = 28 – 25
2ο ΔΣ – 8ο ΔΣ = 20 – 0
4ο ΔΣ – 6ο ΔΣ = 25 – 58
Στους αγώνες της 2ης ημέρας είχαμε τα αποτελέσματα :
5ο ΔΣ και Παντοκράτορα – 7ο ΔΣ και Μ
ύτικα = 23 – 21
3ο ΔΣ κα
ι – 1ο ΔΣ = 22 – 46
8ο ΔΣ– 4ο ΔΣ = 0-20
6o ΔΣ-2ο ΔΣ
= 47 – 31

Τελική Φάση

ΘΕΣΕΙΣ 7,8 : 7ο ΔΣ και Μύτικα – 8ο ΔΣ = 20 – 0
ΘΕΣΕΙΣ 5,6 :
4ο ΔΣ – 5ο ΔΣ και Παντ
οκράτορα = 24 – 11
ΜΙΚΡΟΣ Τ
ΕΛΙΚΟΣ (ΘΕΣΕΙΣ 3,4) : 2ο ΔΣ – 3ο ΔΣ = 27 – 13
ΜΕΓΑ
ΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ : 6ο ΔΣ – 1ο ΔΣ = 42 – 39
Πρωταθλητής
αναδείχθηκε το 6ο ΔΣ. Τη 2η θέση κατέλαβε το 1ο ΔΣ και την 3η το 2ο ΔΣ.
Ο τελικός ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο. Οι νεαροί αθλητές χάρισαν στους πολλούς φιλάθλους ένα συγκλονιστικό αγώνα με ανατροπές και μεγάλο πάθος. Η παρουσίαση των ομάδων, ο διαγωνισμός βολών, η τελική φάση και οι απονομές έγιναν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο. Αν και ο τελικός παρουσίασε ενδιαφέρον, είναι γεγονός ότι το επίπεδο του Μπάσκετ που παίχτηκε ήταν μέτριο. Ξεχώριζαν τα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα μέσα στις Ακαδημίες του ΣΚ «ΝΙΚΟΠΟΛΗ». Είναι φανερό ότι η Ακαδημία δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον τους στον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί όαση στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας. Απονεμήθηκαν μετάλλια στις 2 πρώτες ομάδες και κύπελλο στον πρωταθλητή.
Ο νικητής του διαγωνισμού βολών Στέφανος Παππάς του 6ου Δ.Σ. κέρδισε μια μπάλα. Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) των αγώνων αναδείχθηκε ο Κυριάκος Νταής του 6ου Δ.Σ. Απονεμήθηκαν μετάλλια επίσης στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος που αποτελούνταν από τους : Κυριάκο Νταή (6ο), Στέφανο Παππά (6ο), Γιώργο Παππά (6ο), Δημήτρη Ναστούλη (1ο), Δημοσθένη Μάρη (1ο) και στους αναπληρωματικούς Ειρηναίο Σαρρή (2ο), Θοδωρή Διαμάντη (2ο) και Βασίλη Μπούντα (2ο). Τα τρία σχολεία 6ο,1ο και 2ο έπαιξαν συγκριτικά το καλύτερο μπάσκετ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νομάρχης Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Κωνής και ο πρόεδρος του Σ. Κ. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» κ. Κώστας Τσεκούρας.
Σπουδαία δουλειά έκαναν οι γυμναστές Δημήτρης Γεωργοπέτρης, Ελένη Ζιώγα, Πάνος Καραμούτσος, Βάσω Κασκάνη, Κώστας Κωνσταντινίδης, Θεόφιλος Λιόντος, Ιουλία Λύρου, Θοδωρής Παππάς και Σπύρος Πολίτης. Τον τελικό «σφύριξε» ο επίσημος διαιτητής του συνδέσμου Ηπείρου Νίκος Γέροντας.
Ο Σ.Κ. «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» χάρισε σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο τουρνουά ένα μπλουζάκι που «στο στήθος» έγραφε : Μια ομάδα, μια πόλη Νικόπολη και «στην πλάτη» έγραφε : Το μπάσκετ επιστρέφει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πρέβεζα